loader image
WAT MAG JE VERWACHTEN VAN EEN ASSISTENTIEWONING OP KOMET?

Wanneer we ouder worden, verlangen we naar een thuis dat comfort biedt. Soms wordt onze huidige woning te groot, vormen trappen een obstakel of is er behoefte aan extra zorg. Daarom zijn er assistentiewoningen ontwikkeld: een woning die aangepast is aan de noden van het ouder worden, zodat we zelfstandig kunnen blijven wonen, ook wanneer het moeilijker gaat.

WAT IS EEN ASSISTENTIEWONING?

Een assistentiewoning, of ook bekend als serviceflat, is een comfortabel appartement zonder drempels waar zelfstandigheid en zorg hand in hand gaan. Elk appartement is voorzien van een woonkamer, keuken, slaapkamer, toilet en badkamer met een ruime inloopdouche uitgerust met een noodoproepsysteem, allemaal doordacht ontworpen voor maximaal gemak. Naast de woning worden er gemeenschappelijke ruimtes beschikbaar gesteld waar bewoners elkaar kunnen ontmoeten en sociale contacten kunnen leggen.

Assistentiewoningen richten zich op de levenskwaliteit van hun bewoners. De woningen bevinden zich daarom op centrale locaties, dicht bij voorzieningen en groene ruimtes. Hierdoor kunnen de bewoners comfortabel wonen én actief deelnemen aan de samenleving.

HOE HERKEN JE EEN ASSISTENTIEWONING?

Serviceflats moeten aan vijf voorwaarden voldoen:

  • Een noodoproepsysteem, waardoor er 24/24 toezicht is. De zorg die je krijgt, is vergelijkbaar met die in een reguliere woning.
  • Een aangepaste interventie tijdens een noodsituatie. De crisiszorg zorgt ervoor dat er binnen de 15 â 20 minuten hulp wordt aangeboden.
  • Volledig rolstoeltoegankelijk.
  • Een woonassistent is beschikbaar voor mogelijke problemen.
  • Een ontmoetingsruimte voor activiteiten en sociale contacten.

Wat maakt een assistentiewoning van Komet zo bijzonder?

Onze assistentiewoningen zijn veel meer dan alleen een plek om te wonen; ze zijn een bron van comfort, veiligheid en gemeenschap. Gelegen in het hart van Komet, een levendige en groene woonbuurt langs de Leuvense vaart in Mechelen, bieden ze een perfecte combinatie van rust en centrale ligging.

In het gebouw Margareta op Komet bieden we erkende assistentiewoningen aan die voldoen aan de strenge normen van het Woonzorgdecreet. Elk appartement is ontworpen met aandacht voor toegankelijkheid, veiligheid en toekomstbestendigheid. Hier vind je een thuis dat klaarstaat voor de toekomst, te midden van een duurzame omgeving waar jong en oud samenkomen.

Bovendien werkt Komet samen met het Zorgbedrijf Vlaanderen om ervoor te zorgen dat elke bewoner de zorg en ondersteuning krijgt die ze nodig hebben. Met een woonassistent paraat, een noodoproepsysteem in elk appartement, telefoonpermanentie tijdens de werkuren en crisiszorg beschikbaar, streven we ernaar om bewoners een leven van onafhankelijkheid en welzijn te bieden. Bovendien kunnen bewoners gebruik maken van optionele betaalde diensten, zoals huishoudhulp, boodschappen aan huis, maaltijdservice en thuisverpleging.

Denkt u aan een nieuwe stap in uw leven, waar comfort, veigheid en gemeenschap samenkomen?

Ontdek meer over de assistentiewoningen in het gebouw Margareta. Bij vragen kan je terecht bij Marieke via het contactformulier, via marieke@revive.be of 0476 49 85 42.

 

Gerelateerd nieuws

10 REDENEN OM OP KOMET TE WONEN

10 REDENEN OM OP KOMET TE WONEN

Komet is hét toonbeeld voor future-proof stedelijk wonen door een uitzonderlijke woonkwaliteit te combineren met een centrale ligging en een kwalitatief openbaar domein. Het wordt een buurt die kleur geeft aan het leven. De mix van bouwtypes en het veelzijdige aanbod...

lees meer
BLIJF IN UW KOT GELOVEN!

BLIJF IN UW KOT GELOVEN!

Aandelen en obligaties zijn beleggingsproducten die gevoelig zijn voor turbulente economische tijden. Dat is vandaag nog maar eens duidelijk. Vastgoed daarentegen blijft wederom bestand tegen deze forse schommelingen. Maar opgelet! Dit geldt niet voor elk type...

lees meer
KIES VOOR EEN BUURT DIE LEEFT!

KIES VOOR EEN BUURT DIE LEEFT!

Revive creëert duurzame woonbuurten binnen een brede maatschappelijke visie. Onze buurten zijn zodanig ontwikkeld dat ze sociale dynamiek mogelijk maken en iedereen er zich thuis voelt. Goede buren en veel groen, meer kan je toch niet wensen?...

lees meer