loader image
Aanbod

Assistentiewoningen

Laatste assistentiewoningen

De eerste fase vormt het gezicht van Komet langs de Vesten in Mechelen en maakt via de centrale fietsas de verbinding met de Vaart. Deze fase, opgeleverd begin 2023, is vrijwel geheel bewoond.

In het centraal gelegen gebouw Margareta, bestaande uit 5 bouwlagen, worden 26 erkende assistentiewoningen gerealiseerd. De laatst beschikbare assistentiewoningen hebben 1 slaapkamer met een terras, en zijn speciaal ontworpen om te voldoen aan de behoeften van ouder worden, zodat zelfstandig wonen mogelijk blijft.

Komet is een duurzame buurt met aandacht voor laag energieverbruik met E-peil 20 en biedt een rustige en veilige leefomgeving dankzij de autovrije zone. Rondom de woningen komt er 15.000 m² aan groene buurtparken, waarvan al een park van 3.000 m² is gerealiseerd dat een mooi uitzicht biedt vanuit de assistentiewoningen. Al wandelend of met het openbaar vervoer vanaf de site sta je zo in het centrum, station of het Vrijbroekpark.

instapklaar

De kwalitatieve appartementen zijn hedendaags en voldoen aan de strikte normen van het Woonzorgdecreet.

Met een bewoonbare oppervlakte van 68 m² tot 75 m² bieden de assistentiewoningen een aanzienlijk ruimere leefruimte en zijn ingericht met het oog op comfortabel en zorgeloos leven. Ze zijn ontworpen met aandacht voor toegankelijkheid, veiligheid en toekomstbestendigheid en zijn rolstoelvriendelijk, waardoor ze aan alle moderne comfortnormen voldoen.

Door het aanbod op Komet te realiseren als een groep van erkende assistentiewoningen, erkend door de Vlaamse Overheid, genieten kopers en investeerders van een verlaagd btw-tarief van 12% en is er een vrijstelling van onroerende voorheffing door de samenwerking met de erkende beheersinstantie, vzw Assist Home Services.

zorg & ondersteuning

Komet heeft een samenwerking met het Zorgbedrijf Vlaanderen om ervoor te zorgen dat elke bewoner de zorg en ondersteuning ontvangt die zij nodig hebben. Hun doel is om bewoners een leven van onafhankelijkheid en welzijn te bieden. Daartoe bieden zij een brede waaier aan basis zorg- en comfortdiensten, en optionele, om het woongenot te ondersteunen.

Basisdienstverlening inbegrepen in de prijs van € 9,50 per persoon of € 13 per koppel per dag:

  • Een woonassistent die voor u klaarstaat en uw diensten coördineert.
  • Een noodoproepsysteem dat 24 uur per dag beschikbaar is in elk appartement.
  • Telefoonpermanentie tijdens de werkuren.
  • Crisis- en overbruggingszorg.

Optionele betaalde diensten:

  • Huishoudhulp met dienstencheques en een klusjesdienst.
  • Begeleiding naar de dokter, apotheek, winkel, kapper, …
  • Boodschappen die aan huis worden geleverd.
  • Maaltijdservice.
  • Persoonlijke verzorging en thuisverpleging.

woonassistent

georganiseerde activiteiten

telefoonpermanentie

Noodoproepsysteem

groene parken

centrum mechelen

nabij station

gemeenschapsruimte

Crisis- en overbruggingszorg

autovrije woonbuurt

rolstoeltoegankelijk

epeil 20

ondergrondse Parking