loader image
WAT MAG JE VERWACHTEN VAN EEN ASSISTENTIEWONING OP KOMET?

Wanneer we ouder worden, verlangen we naar een thuis dat comfort biedt. Soms wordt onze huidige woning te groot, vormen trappen een obstakel of is er behoefte aan extra zorg. Daarom zijn er assistentiewoningen ontwikkeld: een woning die aangepast is aan de noden van het ouder worden, zodat we zelfstandig kunnen blijven wonen, ook wanneer het moeilijker gaat.

WAT IS EEN ASSISTENTIEWONING?

Een assistentiewoning, of ook bekend als serviceflat, is een comfortabel appartement zonder drempels waar zelfstandigheid en zorg hand in hand gaan. Elk appartement is voorzien van een woonkamer, keuken, slaapkamer, toilet en badkamer met een ruime inloopdouche uitgerust met een noodoproepsysteem, allemaal doordacht ontworpen voor maximaal gemak. Naast de woning worden er gemeenschappelijke ruimtes beschikbaar gesteld waar bewoners elkaar kunnen ontmoeten en sociale contacten kunnen leggen.

Assistentiewoningen richten zich op de levenskwaliteit van hun bewoners. De woningen bevinden zich daarom op centrale locaties, dicht bij voorzieningen en groene ruimtes. Hierdoor kunnen de bewoners comfortabel wonen én actief deelnemen aan de samenleving.

HOE HERKEN JE EEN ASSISTENTIEWONING?

Serviceflats moeten aan vijf voorwaarden voldoen:

  • Een noodoproepsysteem, waardoor er 24/24 toezicht is. De zorg die je krijgt, is vergelijkbaar met die in een reguliere woning.
  • Een aangepaste interventie tijdens een noodsituatie. De crisiszorg zorgt ervoor dat er binnen de 15 â 20 minuten hulp wordt aangeboden.
  • Volledig rolstoeltoegankelijk.
  • Een woonassistent is beschikbaar voor mogelijke problemen.
  • Een ontmoetingsruimte voor activiteiten en sociale contacten.

Wat maakt een assistentiewoning van Komet zo bijzonder?

Onze assistentiewoningen zijn veel meer dan alleen een plek om te wonen; ze zijn een bron van comfort, veiligheid en gemeenschap. Gelegen in het hart van Komet, een levendige en groene woonbuurt langs de Leuvense vaart in Mechelen, bieden ze een perfecte combinatie van rust en centrale ligging.

In het gebouw Margareta op Komet bieden we erkende assistentiewoningen aan die voldoen aan de strenge normen van het Woonzorgdecreet. Elk appartement is ontworpen met aandacht voor toegankelijkheid, veiligheid en toekomstbestendigheid. Hier vind je een thuis dat klaarstaat voor de toekomst, te midden van een duurzame omgeving waar jong en oud samenkomen.

Bovendien werkt Komet samen met het Zorgbedrijf Vlaanderen om ervoor te zorgen dat elke bewoner de zorg en ondersteuning krijgt die ze nodig hebben. Met een woonassistent paraat, een noodoproepsysteem in elk appartement, telefoonpermanentie tijdens de werkuren en crisiszorg beschikbaar, streven we ernaar om bewoners een leven van onafhankelijkheid en welzijn te bieden. Bovendien kunnen bewoners gebruik maken van optionele betaalde diensten, zoals huishoudhulp, boodschappen aan huis, maaltijdservice en thuisverpleging.

Denkt u aan een nieuwe stap in uw leven, waar comfort, veigheid en gemeenschap samenkomen?

Ontdek meer over de assistentiewoningen in het gebouw Margareta. Bij vragen kan je terecht bij Marieke via het contactformulier, via marieke@revive.be of 0476 49 85 42.

 

Gerelateerd nieuws

ONTDEK KOMET TIJDENS EEN WERFWANDELING

ONTDEK KOMET TIJDENS EEN WERFWANDELING

Kom op 5 mei een kijkje nemen tijdens de werfwandeling en zie met eigen ogen hoe fase 2 vordert. Marieke verwelkomt je graag in het kijkappartement van Komet, gelegen in fase 1 van het project. Na een korte toelichting aan de maquette nemen we samen een kijkje op de...

lees meer
BESPAAR TOT 50% OP JE ENERGIEKOSTEN BIJ KOMET

BESPAAR TOT 50% OP JE ENERGIEKOSTEN BIJ KOMET

De energierekening is een belangrijke factor bij de aankoop van een woning. Het vormt immers een aanzienlijk deel van de maandelijkse uitgaven en de energiecrisis van de afgelopen jaren heeft die onzekerheid alleen maar vergroot. Maar wist je dat je met een...

lees meer
WAARAAN MOET EEN NIEUWBOUW VOLDOEN?

WAARAAN MOET EEN NIEUWBOUW VOLDOEN?

Wanneer je een nieuwbouwappartement of -woning koopt, wil je er zeker van zijn dat die energiezuinig is. De EPB-regelgeving (EnergiePrestatie en Binnenklimaat) zorgt ervoor dat nieuwbouwprojecten voldoen aan minimale eisen op vlak van energieprestatie en...

lees meer