loader image
VERLOEDERDE SITE WORDT LEVENDIGE WIJK

Toen Nicolas Bearelle, oprichter en CEO van projectontwikkelaar Revive de KOMET-site voor het eerst zag, was het meteen liefde op het eerste gezicht. “Het is een ongelofelijk toffe plek op een prachtige locatie langs het water, met heel veel mogelijkheden”, vertelt hij enthousiast.

Revive liet zijn oog vallen op Mechelen voor een nieuw project omdat het een dynamische stad is waar zeer sterk werd geïnvesteerd in het openbaar domein. “We kiezen altijd voor steden waar een positieve sfeer heerst”, vervolgt Nicolas. “Bovendien willen we met onze projecten steevast verloederde en vervuilde buurten een nieuw leven geven. De KOMET-site past dus perfect in onze visie. Vroeger waren er onder andere een vatenfabrikant en een schrijnwerkerij gehuisvest, maar intussen stond het terrein al een hele tijd leeg. Bovendien was de bodem verontreinigd. Dat pakken we nu allemaal aan.”

ECOLOGISCHE VOETAFDRUK

Een ander doorslaggevend punt was de locatie van de site, dichtbij het stadscentrum en het openbaar vervoer. “We kopen altijd gronden in de stad. Je kan vanop KOMET makkelijk naar het centrum wandelen of fietsen via een nieuwe fietsas, de bussen stoppen voor de deur en ook het station is op slechts enkele honderden meters van de site verwijderd. Er komt ook een fietsersbrug die KOMET verbindt met de wijk aan de andere kant van de vaart. Als je buiten de stad gaat bouwen, staan de mensen altijd in de file. Gevolg: veel stress en een slechte ecologische voetafdruk. Dat willen we niet. We willen mensen stimuleren om alle afstanden zoveel mogelijk te voet, met de fiets of het openbaar vervoer af te leggen.”

Revive investeert niet alleen in de gebouwen op de site, maar ook in de plek ertussen. “We hebben een domein van 4 hectare en da’s de perfecte taille voor ons. Zo besteden we ook veel aandacht aan de openbare ruimte en de doorlaatbaarheid van de site. Dat wil zeggen dat je makkelijk langs de verschillende plekken op het domein kan wandelen en fietsen, maar dat er ook een vlotte verbindingsas is met bijvoorbeeld het centrum en bijvoorbeeld het station. We kopen ook graag stukken grond waarmee we kunnen investeren in verschillende soorten gebouwen: van appartementen en woningen voor starters tot huizen met een tuin, penthouses, enzovoort.”

GEMENGDE WIJKEN

Revive zet ook in op levende wijken. “We bouwen niet enkel woningen of kantoren of winkels, maar gemengde wijken met een combinatie van dat alles”, legt Nicolas uit. “We voorzien in ruimte voor buurtondersteunende diensten, zoals onder andere een dokter of apotheek, kantoorgebouwen voor lokale ondernemers en een prachtige brasserie met uitzicht op het water. Zo willen we dat de buurt ook overdag leeft.”

Gerelateerd nieuws

ONTDEK KOMET TIJDENS EEN WERFWANDELING

ONTDEK KOMET TIJDENS EEN WERFWANDELING

Kom op 5 mei een kijkje nemen tijdens de werfwandeling en zie met eigen ogen hoe fase 2 vordert. Marieke verwelkomt je graag in het kijkappartement van Komet, gelegen in fase 1 van het project. Na een korte toelichting aan de maquette nemen we samen een kijkje op de...

lees meer
BESPAAR TOT 50% OP JE ENERGIEKOSTEN BIJ KOMET

BESPAAR TOT 50% OP JE ENERGIEKOSTEN BIJ KOMET

De energierekening is een belangrijke factor bij de aankoop van een woning. Het vormt immers een aanzienlijk deel van de maandelijkse uitgaven en de energiecrisis van de afgelopen jaren heeft die onzekerheid alleen maar vergroot. Maar wist je dat je met een...

lees meer
WAARAAN MOET EEN NIEUWBOUW VOLDOEN?

WAARAAN MOET EEN NIEUWBOUW VOLDOEN?

Wanneer je een nieuwbouwappartement of -woning koopt, wil je er zeker van zijn dat die energiezuinig is. De EPB-regelgeving (EnergiePrestatie en Binnenklimaat) zorgt ervoor dat nieuwbouwprojecten voldoen aan minimale eisen op vlak van energieprestatie en...

lees meer