loader image
BESPAAR TOT 50% OP JE ENERGIEKOSTEN BIJ KOMET

De energierekening is een belangrijke factor bij de aankoop van een woning. Het vormt immers een aanzienlijk deel van de maandelijkse uitgaven en de energiecrisis van de afgelopen jaren heeft die onzekerheid alleen maar vergroot. Maar wist je dat je met een nieuwbouwwoning van Komet tot 50% kan besparen op je totale energiekosten?

In deze blogpost bekijken we de energiekosten van een bestaande woning in vergelijking met een nieuwbouwwoning van Komet, waarbij verschillende factoren worden besproken en concrete cijfers worden gepresenteerd. De vergelijkende berekening omvat de totale energiekosten, met uitzondering van het elektriciteitsverbruik voor verlichting en huishoudelijke apparaten zoals tv, microgolf, e.a.. De volgende verschillen werden in overweging genomen:

BESTAANDE WONING
  • PKoken op gas
  • PSanitair warm water op gas
  • PRuimteverwarming op gas
NIEUWBOUW WONING
  • PKoken op elektriciteit
  • PSanitair warm water via lucht-waterwarmtepomp
  • PRuimteverwarming via lucht-waterwarmtepomp

Alsook baseerden we ons op de energieprijs van januari 2024 veronderstellend dat we een vast contract hebben ondertekend in die maand, het energieverbruik van een gemiddeld Vlaams huishouden, het gemiddeld energieverbruik per jaar geregistreerd door de digitale meters en de huishoudtypes in Vlaanderen.

Als resultaat wordt bekomen dat de maandelijkse energiekosten voor een bestaande woning 165 euro bedragen en voor een nieuwbouwwoning van Komet 85 euro bedragen. Deze kost ligt maar liefst 50% lager! Waarom dus nog langer wachten met de aankoop van een nieuwbouwwoning?

Energiekosten bestaande woning versus nieuwbouw

*prijzen zijn te interpreteren volgens de energiekost van een vast contract in de maand januari 2024.

Enkele factoren die bijdragen aan dit verschil:

  • Isolatiewaarde: onze appartementen en woningen zijn geïsoleerd met een ruim voldoende isolatiewaarde zowel in de spouw als met betrekking tot het buitenschrijnwerk, waardoor er minder warmte verloren gaat.
  • Verwarmingssystemen met warmtepompen: In plaats van op fossiele brandstoffen, werken we met verwarmingssystemen op hernieuwbare energie, specifiek met lucht-water warmtepompen met een uitstekende ratio geleverde warmte vs verbruikte energie.
  • Zonnepanelen: onze appartementen en woningen worden voorzien van een minimum aantal zonnepanelen, die gratis eigen energie opwekken die kan worden gebruikt voor verwarming, warm water en koken. Zo ben je minder afhankelijk van externe elektriciteitsleveranciers.

Een nieuwbouwwoning van Komet is dus een uitstekende keuze als je op zoek bent naar een energiezuinige woning. Dankzij de goede isolatie, energiezuinige verwarmingssystemen en zonnepanelen kan je tot 50% besparen op je energiekosten.

benieuwd naar het energiezuinige aanbod?

Gerelateerd nieuws

ONTDEK KOMET TIJDENS EEN WERFWANDELING

ONTDEK KOMET TIJDENS EEN WERFWANDELING

Kom op 5 mei een kijkje nemen tijdens de werfwandeling en zie met eigen ogen hoe fase 2 vordert. Marieke verwelkomt je graag in het kijkappartement van Komet, gelegen in fase 1 van het project. Na een korte toelichting aan de maquette nemen we samen een kijkje op de...

lees meer
WAARAAN MOET EEN NIEUWBOUW VOLDOEN?

WAARAAN MOET EEN NIEUWBOUW VOLDOEN?

Wanneer je een nieuwbouwappartement of -woning koopt, wil je er zeker van zijn dat die energiezuinig is. De EPB-regelgeving (EnergiePrestatie en Binnenklimaat) zorgt ervoor dat nieuwbouwprojecten voldoen aan minimale eisen op vlak van energieprestatie en...

lees meer
WAT MAG JE VERWACHTEN VAN EEN ASSISTENTIEWONING OP KOMET?

WAT MAG JE VERWACHTEN VAN EEN ASSISTENTIEWONING OP KOMET?

Wanneer we ouder worden, verlangen we naar een thuis dat comfort biedt. Soms wordt onze huidige woning te groot, vormen trappen een obstakel of is er behoefte aan extra zorg. Daarom zijn er assistentiewoningen ontwikkeld: een woning die aangepast is aan de noden van...

lees meer