loader image
10 REDENEN OM OP KOMET TE WONEN

Komet is hét toonbeeld voor future-proof stedelijk wonen door een uitzonderlijke woonkwaliteit te combineren met een centrale ligging en een kwalitatief openbaar domein. Het wordt een buurt die kleur geeft aan het leven. De mix van bouwtypes en het veelzijdige aanbod zorgen er voor dat Komet een thuis kan bieden voor alle generaties.

Ongeacht uw leeftijd of relatiestatus, als u uitkijkt naar een nieuwe thuis in het dynamische Mechelen, dan zijn er voldoende redenen om voor Komet te kiezen:

1. UNIEKE LIGGING

Door de voortreffelijke ligging van de Komet-site is het mogelijk heel veel verplaatsingen te voet, met de fiets, of met het openbaar vervoer te doen. Op 4 minuten fietsen sta je aan het station, ideaal voor wie moet pendelen naar het werk. Ook alle belangrijke buslijnen stoppen voor de site en je woont er vlakbij het fantastische Vrijbroekpark. Zin in een namiddag shoppen? Of een ontspannende lunch met vrienden? Op 10 minuten wandelen sta je onder de indrukwekkende Sint-Romboutskathedraal in het hart van de stad. Bovendien zorgt de ligging naast de Leuvense vaart voor een unieke sfeer. Geef toe, wonen aan het water, in het groen en toch in de stad… dat is toch een droom van iedereen?

2. OPEN RUIMTE

Meer dan ooit is er nood aan open en groene ruimte om onze levenskwaliteit te verbeteren. Zoals bij elk project is Revive ook bij Komet vertrokken vanuit de centrale plek op de site, het kloppend hart, waar bewoners en buurt ademruimte krijgen en waar een connectie kan ontstaan. Die grote hoeveelheid aan open ruimte geeft u de kans om vlakbij uw voordeur te ontspannen, te ontmoeten, te sporten, te spelen en zo veel meer.

3. DE GROENE LONG

Een groene omgeving is een gezonde en meer aangename omgeving. Op Komet worden 2 nieuwe parken voorzien, nieuwe groene ruimtes die de kwaliteit van de hele buurt verhogen. We zetten maximaal in op biodiversiteit, met streekeigen beplanting en optimale waterinfiltratie.

4. DIVERSITEIT

Bij Revive hechten we veel belang aan de diversiteit een veelzijdigheid van een woonbuurt. De mix van jonge gezinnen tot senioren, singles en andere gezinsvormen zorgt voor een dynamische en evenwichtige woonbuurt. Net als in de eerste fase worden in de tweede fase dan ook meerdere woonvormen voorzien, op maat van alle generaties.

5. EXTRA AANDACHT VOOR DE ZACHTE WEGGEBRUIKER

Komet is een duurzaam woonproject en dat weerspiegelt zich ook in de aandacht voor zacht verkeer. Het buurtpark en de zachte verbindingen door de autovrije wijk krijgen heel veel aandacht. De paden en verbindingen worden op een integraal toegankelijke manier aangelegd, dat wil zeggen goed berijdbaar en aangepast aan zowel kinderen, ouderen als personen met een beperking. Alle toegangen zullen eenvoudig en makkelijk te bereiken zijn. We voorzien ruime bovengrondse en ondergrondse fietsenstallingen die goed toegankelijk en goed zichtbaar zijn.

6. TIJDLOZE ARCHITECTUUR MET KARAKTER

Het masterplan van Komet is ontworpen door het gerenommeerde architectenbureau Binst Architects. Voor de architectuur van de gebouwen ontstond een samenwerking tussen Binst Architects & Areal Architecten voor fase 1, aangevuld met Brut Architecten voor fase 2. De parken en groene zones worden uitgetekend door de landschapsarchitecten van Omgeving. Een sterke combinatie van de meest stijlvolle ontwerpbureaus van het land.Binnen het totaalplaatje behoudt ieder gebouw zijn eigen opmerkelijke identiteit, maar telkens met een warm kleur- en materialenpalet, wat zorgt voor tijdloze elegantie.

7. TOEKOMSTBESTENDIGE INVESTERING

Aandelen en obligaties zijn beleggingsproducten die gevoelig zijn voor turbulente economische tijden. Dat is het voorbije jaar nog maar eens duidelijk geworden. Vastgoed daarentegen blijft bestand tegen deze forse schommelingen. Maar opgelet! Dit geldt niet voor elk type vastgoed. In de centrumsteden waar Revive actief is, zoals Gent, Mechelen of Brussel, is de vraag naar toekomstbestendige huurwoningen en appartementen voor de middenklasse hoger dan het aanbod. De woningen en appartementen op Komet zijn klaar voor de toekomst en zullen zich binnen 10 of 15 jaar onderscheiden van andere vastgoedinvesteringen, precies omdat ze ontworpen zijn, niet alleen volgens de hoge normen van vandaag, maar ook al compatibel zijn om relatief eenvoudig aangepast te worden aan technieken of innovaties van morgen.

8. KIEZEN VOOR DUURZAAMHEID

Revive kiest er resoluut voor om volledig fossielvrij te werken op Komet, en dus geen gasleidingen aan te leggen maar wel met duurzame energietechnieken te werken. Zo worden warmtepompen en lage temperatuur vloerverwarming toegepast in de gebouwen. Dit gecombineerd met optimale isolatie zorgt er voor dat elke unit op Komet zeer energiezuinig is. Met Komet kies je voor een future-proof project ook op vlak van energie. Als investeerder-eigenaar heeft u de gemoedsrust dat uw vastgoed de eerste 15 jaar geen extra investeringen zal vragen (bijvoorbeeld om de isolatie en energietechnieken up-to-date te houden), voor de huurder brengt dit bovendien een lage energie- en onderhoudskosten met zich mee.

Alle woonentiteiten in de tweede fase hebben een E20 E-peil, waardoor u 5 jaar bent vrijgesteld van onroerende voorheffing. Bovendien voorzien we vloerkoeling in de basis van elk appartement, wat zorgt voor extra comfort op warme dagen, maar uw appartement ook meer future-proof maakt.

9. VOLLEDIG AUTOVRIJ

Komet wordt een volledig autovrije site, zonder in te boeten aan comfort. Zowel onder de gebouwen van fase 1 als fase 2 wordt een ruime ondergrondse parking voorzien. Alle circulatiekernen geven directe toegang tot de ondergrondse parking.Het bovengrondse gebied blijft dus volledig autovrij, wat voor een veilige en aangename leefomgeving zorgt.

10. GEZELLIGHEID EN BETROKKENHEID

Doorheen de Komet site worden verschillende plekken ingetekend waar ruimte is voor spontane ontmoetingen, zowel voor jong als minder jong. Een buurtfeest, samen tuinieren, samen spelen, genieten van de zon en zoveel meer… Op Komet kies je voor een warme en gezellige buurt. Bovendien zullen de toekomstige Komet bewoners ook betrokken worden in de verdere detaillering van de open ruimtes… meer zitruimte? Een kippenren? Een sportveld? U krijgt zelf de kans om de site verder aan te kleden.

Gerelateerd nieuws

ONTDEK KOMET TIJDENS EEN WERFWANDELING

ONTDEK KOMET TIJDENS EEN WERFWANDELING

Kom op 5 mei een kijkje nemen tijdens de werfwandeling en zie met eigen ogen hoe fase 2 vordert. Marieke verwelkomt je graag in het kijkappartement van Komet, gelegen in fase 1 van het project. Na een korte toelichting aan de maquette nemen we samen een kijkje op de...

lees meer
BESPAAR TOT 50% OP JE ENERGIEKOSTEN BIJ KOMET

BESPAAR TOT 50% OP JE ENERGIEKOSTEN BIJ KOMET

De energierekening is een belangrijke factor bij de aankoop van een woning. Het vormt immers een aanzienlijk deel van de maandelijkse uitgaven en de energiecrisis van de afgelopen jaren heeft die onzekerheid alleen maar vergroot. Maar wist je dat je met een...

lees meer
WAARAAN MOET EEN NIEUWBOUW VOLDOEN?

WAARAAN MOET EEN NIEUWBOUW VOLDOEN?

Wanneer je een nieuwbouwappartement of -woning koopt, wil je er zeker van zijn dat die energiezuinig is. De EPB-regelgeving (EnergiePrestatie en Binnenklimaat) zorgt ervoor dat nieuwbouwprojecten voldoen aan minimale eisen op vlak van energieprestatie en...

lees meer