Start tweede fase

Op de 40.000m² grote Komet site komen er in totaal 320 wooneenheden, gespreid over 3 bouwfases. Op zaterdag 13 maart 2021 start de publieke verkoop van de tweede fase.

Registreer u hier voor de lancering van fase 2.

De eerste fase werd gelanceerd eind 2018, en bleek onmiddellijk en groot succes. Deze eerste fase bevat 128 wooneenheden die nu volop in aanbouw zijn. De oplevering hiervan is voorzien tegen eind 2022. Van deze eerste fase is het grootste deel al uitverkocht, maar zijn er wel nog verschillende types beschikbaar:

 • 1 luxe appartement met 2 slaapkamers met rechtstreeks zicht op water, in watertuin -ZW oriëntatie=>luxe app
 • De laatste 2 en 3 slaapkamer appartementen met parkzicht en avondoriëntatie
 • Assistentiewoningen met 1, 2 of 3 slaapkamers en avondoriëntatie
 • 2 slaapkamerappartmenten in het gebouw Rombout met leuk uitzicht op de stad of het binnengebied van fase 1.
 • Ruime Penthouses met 2 of 3 terrassen op de 7e verdieping van het gebouw Rombout met top uitzicht op stad en de Komet site:

Wil u hierover graag meer info? Via een persoonlijke afspraak kan Marieke u deze appartementen verder toelichten.

Wat mag u verwachten in de tweede fase? 

U zal kunnen kiezen tussen wonen langs het water, wonen aan het binnenhof en park, of opteren voor co-living.

 • 120 appartementen gespreid over 7 woonclusters, waarvan 42 met rechtstreeks zicht op het Kanaal.
 • Heel veel open ruimte, een groot groen park en een gezellig binnenhof.
 • Hoogkwalitatieve beeldkwaliteit door architectuur van Areal Architecten, Brut Architecten en het landschapsontwerp door Omgeving.
 • Een gevarieerd aanbod aan 1, 2 en 3 slaapkamerappartementen en penthouses.
 • Een uniek co-living concept met een combinatie van ruime privatieve ruimtes en gemeenschappelijke functies, voorzien van een gedeelde daktuin én dakterras.
 • Ondergrondse bergingen en privatieve parkeerplaatsen met directe toegang tot elk gebouw.
 • Twee gelijkvloerse appartementen met gekoppelde praktijkruimte en op de gelijkvloerse verdieping van het co-living gebouw is er plaats voor een buurtondersteunende functie en fietsherstelplek.

In de voorbije 2 jaar hebben zich al meerdere personen aangemeld voor deze tweede fase. Deze krijgen nu eerste keuze om aan te kopen. Als u zich nu inschrijft krijgt u als eerste de info door bij de publieke lancering op 13 maart.

De Komet-wijk belooft het meest groene en duurzaame woonproject van de stad te worden. Zo komt er niet alleen 15.000 vierkante meter groen op de site, maar voorzien we ook een kleine 2.000 vierkante meter zonnepanelen bovenop de gebouwen. Bovendien zullen alle woonentiteiten door middel van warmtepompen verwarmt worden, en maken we geen gebruik van fossiele brandstoffen.

Komet wordt ook een gezonde en veilige woonbuurt. We voorzien in ondergronds parkeren wat zorgt voor een volledige autovrije site, met meer aandacht voor fietsers en voetgangers. Zo bouwen we aan een meer leefbare en dynamische omgeving voor alle generaties.