loader image
STAD MECHELEN LEGT EERSTE STEEN VAN DE NIEUWE KOMET-WIJK

Aan de Komet-site in Mechelen hebben burgemeester Alexander Vandersmissen en schepen van Stadsvernieuwing Greet Geypen zonet symbolisch de eerste steen van de nieuwe woonwijk gelegd. Daarmee trapt de stad het nieuwe bouwproject nu ook officieel in gang. Op de 40.000 vierkante meter grote site komen er in totaal 320 wooneenheden, waarvan er in deze eerste fase reeds 128 gebouwd worden. Wat bij die plannen echter het meeste opvalt: Komet moet een van de groenste en meest duurzame wijken van de stad worden. Zo komt er op de site bijna 2.000 vierkante meter aan zonnepanelen, gecombineerd met warmtepompen en is er zo’n 15.000 vierkante meter groen voorzien. De eerste bewoners van de nieuwe wijk zullen ten laatste tegen eind 2022 kunnen verhuizen.

 

De grondwerken en de aanleg van de ondergrondse parkeerplaatsen van de nieuwe woonwijk tussen de Vaart en de Koningin Astridlaan zijn intussen al volop aan de gang, waardoor de eigenlijke bouw van de woningen nu van start is kunnen gaan. Burgemeester Alexander Vandersmissen en schepen Greet Geypen hebben in het gezelschap van projectontwikkelaar Revive, er zonet de eerste symbolische steen van de toekomstige woningen gelegd. Hiermee is het bouwproject nu ook officieel in gang getrapt.

“Het is uiteraard fijn om te zien dat de plannen voor deze grote, nieuwe Mechelse wijk nu fysiek vorm krijgen. Het is de eerste stap richting 2026, wanneer de Komet-site volledig klaar moet zijn. Al zal het niet meer zo lang duren voor het Mechelse leven hier op gang komt, want tegen eind 2022 zullen de eerste nieuwe bewoners al kunnen verhuizen. Het belooft alvast één van de voorbeeldprojecten van onze stad te worden, met een gevarieerde sociale mix, alsook een sterke focus op groen en duurzaamheid.”

Alexander Vandersmissen, burgemeester van Mechelen

“Vergeet niet dat hier zo’n 8 jaar geleden nog een vervuilende metaalfabriek stond. Het gaat dus om een echte metamorfose: van een oude industriële site naar een nieuwe, groene en duurzame woonwijk. We willen er een aangename woonbuurt van maken, die ook een meerwaarde is voor de omgeving. Het zijn dit soort stadsontwikkelingen waar we vanuit het Mechelse stadsbestuur steeds meer op willen inzetten.”

Greet Geypen, schepen van Stadsvernieuwing, Ruimtelijke Ordening en Wonen Mechelen

In deze eerste bouwfase zijn reeds 128 woonunits voorzien, verdeeld over zes gebouwen. De gebouwen zijn ontworpen door de Antwerpse bureaus Areal Architecten en Binst Architects – die laatste tekende ook het masterplan van de site uit. De units bestaan uit zowel appartementen en penthouses, als woningen en assistentieflats. Dankzij de ondergrondse parkings zal de hele wijk volledig autovrij kunnen blijven.

Geen fossiele brandstoffen

De Komet-wijk belooft dan ook een van de groenste en duurzaamste woonprojecten van de stad te worden. Zo komt er niet alleen 15.000 vierkante meter groen op de site, maar voorzien de plannen ook een kleine 2.000 vierkante meter zonnepanelen. Bovendien zullen de woningen en appartementen zich volledig zonder fossiele brandstoffen verwarmen, met behulp van warmtepompen.

“Onze ontwikkeling op de Komet-site zet maximaal in op duurzame energie en ademt het DNA van Revive. De toegepaste state-of-the-art energievoorziening bestaat uit een combinatie van proven technologies met daarbovenop een reeks diensten, gestoeld op de principes ontzorging, collectief beheer en efficiëntie zonder comfortverlies voor onze klanten. Hiermee trekken we resoluut de kaart van de verduurzaming van de energiemarkt.”

Alexandre Huyghe, CEO Revive

Intussen is ook al duidelijk geworden dat één van de professionele ruimtes op de site verkocht is aan een grote tandartsenpraktijk en een andere ruimte aan een interimkantoor. Daarnaast staan er nog vijf te koop. Ook de verkoop van de woningen en appartementen loopt als een trein: meer dan 80% is reeds verkocht.

Bron: Bereal

Gerelateerd nieuws

WAT MAG JE VERWACHTEN VAN EEN ASSISTENTIEWONING OP KOMET?

WAT MAG JE VERWACHTEN VAN EEN ASSISTENTIEWONING OP KOMET?

Wanneer we ouder worden, verlangen we naar een thuis dat comfort biedt. Soms wordt onze huidige woning te groot, vormen trappen een obstakel of is er behoefte aan extra zorg. Daarom zijn er assistentiewoningen ontwikkeld: een woning die aangepast is aan de noden van...

lees meer
10 REDENEN OM OP KOMET TE WONEN

10 REDENEN OM OP KOMET TE WONEN

Komet is hét toonbeeld voor future-proof stedelijk wonen door een uitzonderlijke woonkwaliteit te combineren met een centrale ligging en een kwalitatief openbaar domein. Het wordt een buurt die kleur geeft aan het leven. De mix van bouwtypes en het veelzijdige aanbod...

lees meer
BLIJF IN UW KOT GELOVEN!

BLIJF IN UW KOT GELOVEN!

Aandelen en obligaties zijn beleggingsproducten die gevoelig zijn voor turbulente economische tijden. Dat is vandaag nog maar eens duidelijk. Vastgoed daarentegen blijft wederom bestand tegen deze forse schommelingen. Maar opgelet! Dit geldt niet voor elk type...

lees meer