REVIVE, POSITIEVE EN DUURZAME PROJECTONTWIKKELAAR MET OOG VOOR DE TOEKOMST

Jan 29, 2021 | Architectuur

De Gentse projectontwikkelaar Revive onderscheidt zich van andere bedrijven door volop in te zetten op brownfieldontwikkelingen en duurzame wijken. De KOMET-site in Mechelen is daar een mooi voorbeeld van.  

Op 12 maart 2019 blies Revive tien kaarsjes uit. “We zijn in 2009 gestart in Gent met de ambitie om brownfields aan te pakken”, vertelt CEO en oprichter Nicolas Bearelle. “Dat wil zeggen dat we enkel oude bedrijfsterreinen kopen die in stedelijk gebied liggen. Het zijn complexe dossiers waarbij de bodem vaak verontreinigd is. We toveren die stadskankers om tot gemengde duurzame, kwalitatieve en betaalbare wijken die future proof zijn. Wijken waar we zelf graag willen wonen.” 

Beeldenstormer

Revive is nog een jonge speler in de vastgoedmarkt. “Eigenlijk zijn we een beetje een beeldenstormer geweest in de immobiliënsector”, vervolgt Nicolas. “Als we eerlijk zijn, was dat een immobiele sector met weinig dynamiek en innovatie. Als nichespeler kiezen wij zonder twijfel voor een positief verhaal. Naast die duurzaamheid zetten we ook sterk in op sociale cohesie. We willen plekken maken waar mensen echt gelukkig kunnen worden. Levende wijken waar mensen zich thuis voelen met veel openbaar domein en functies die ondersteunend zijn voor de buurt.” 

In tien jaar tijd kan Revive een mooi palmares voorleggen. Zo werkt de projectontwikkelaar momenteel aan woonbuurten in Gent (Rute en WATT), Sint-Niklaas (’t Fineer) en Brussel (Ekla). Ook de KOMET-site in Mechelen past perfect binnen hun visie. “We investeren altijd in steden met een sterk beleid en een positieve dynamiek”, legt Nicolas uit. “Mechelen is daar een mooi voorbeeld van. De site is ook een brownfield, met een industriële historiek en een sterke bodemverontreiniging. Het gaat ook om een grote site van 4 hectare waardoor we verschillende types gebouwen kunnen inplanten, maar ook veel ruimte kunnen laten voor groen. Tot slot is de locatie van KOMET ideaal. Dichtbij de stad en het openbaar vervoer waardoor een duurzaam leven met een lage ecologische voetafdruk perfect mogelijk is.”