loader image
MAAK KENNIS MET DE ARCHITECTEN VAN DE KOMET-SITE

Revive koos voor het ontwerp van de KOMET-site voor relatief jonge bureaus met een mooi palmares. We stellen hen hier aan je voor.

Revive besteedt bij het realiseren van zijn projecten altijd veel aandacht aan architectuur. “Ik ben zelf architect van opleiding en er werken ook veel architecten in ons team”, vertelt CEO Nicolas Bearelle. “We zoeken altijd naar kantoren van een middelgrote omvang die de lokale markt kennen en al een aantal kwaliteitsvolle projecten gerealiseerd hebben. Daarnaast moeten ze onze visie rond duurzaamheid versterken. Het zijn vaak jonge bureaus, die zich toch al bewezen hebben. Voor KOMET viel ons oog op Binst Architects en Areal Architecten. Zij kennen de Mechelse scène zeer goed en maken ontwerpen die veel comfort bieden. Bovendien zeg ik altijd: “The devil is in the detail.” Daarom zoeken we steeds architecten die ook de details zeer mooi kunnen uitwerken.”

Binst Architects

Het masterplan van de KOMET-site werd ontwikkeld door het Antwerpse bureau Binst Architects. “We zijn een multidisciplinair team van een 50-tal man”, vertelt bezieler en architect Luc Binst. “We nemen de hele scope voor onze rekening: van kleine designopdrachten tot het ontwerpen van grote masterplannen zoals bij KOMET. Wat we belangrijk vinden? Een zeer deskundige aanpak van het ontwerpgebeuren, de technische uitwerking en de werfcoördinatie. We staan voor een positieve architectuur, die zich ook durft te tonen. We proberen daarbij klassieke archetypes te vertalen op een vernieuwde, actuele manier. Met heel veel aandacht voor detaillering en materiaalgebruik. We vinden dat architectuur stoer mag zijn. We proberen daarom bij onze ontwerpen toch wel maximaal de grenzen af te tasten en onszelf telkens opnieuw uit te vinden.”

Binst Architects heeft al heel wat straffe projecten op zijn cv staan. “Zo hebben we het nieuwe hoofdkwartier van mediabedrijf De Persgroep ontworpen, net als de hoofdzetel van bouwbedrijf Cordeel. Maar daarnaast zijn we ook bezig met een aantal markante groepswoningbouwprojecten, zoals een nieuwe woontribune aan het MAS in Antwerpen en natuurlijk ook KOMET in Mechelen. Een prachtig project waarbij we van een brownfield een nieuw, levendig stuk stad maken. Een echte hefboom voor de stad. Een mooie uitdaging en een geweldige kans.”

Areal Architecten

Binst Architects werkt nauw samen met Areal Architecten, een bureau in Antwerpen dat tien jaar geleden opgericht is door onder andere Chris Eeraerts. “We zijn een klein kantoor met grote ambities”, vertelt Chris. “Met elk project proberen we een verhaal te vertellen. We denken dat we als architectenbureau meer moeten doen dan een gevel ontwerpen en bakstenen stapelen. Er moet een goed verhaal achter zitten. We gaan ook altijd op zoek naar de niet-gestelde vraag, omdat we geloven dat daar net de meerwaarde in zit. We maken architectuur die duurzaam, tijdloos en gefundeerd is.”

Areal Architecten houdt van projecten waar een zekere collectiviteit en een meerwaarde ontwikkeld kan worden. “Zo hebben we al veel scholen gebouwd en ook in de zorgsector zijn we erg actief. Momenteel werken we ook met veel partners aan de centrumontwikkeling van Wezenbeek-Oppem”, vervolgt Chris. “Daarnaast bouwen of ontwikkelen we ook heel wat collectieve woningbouwprojecten, zoals KOMET. Het gaat dan om meer dan enkel mooie appartementen bouwen. Die collectiviteit is heel belangrijk en die vind je in de gezamenlijke openbare ruimte, gedeelde fietsenbergingen, enzovoort.”

Gerelateerd nieuws

BLIJF IN UW KOT GELOVEN!

BLIJF IN UW KOT GELOVEN!

Aandelen en obligaties zijn beleggingsproducten die gevoelig zijn voor turbulente economische tijden. Dat is vandaag nog maar eens duidelijk. Vastgoed daarentegen blijft wederom bestand tegen deze forse schommelingen. Maar opgelet! Dit geldt niet voor elk type...

lees meer
REVIVE PRESENTEERT HAAR SOCIAL AND ENVIRONMENTAL REPORT 2019

REVIVE PRESENTEERT HAAR SOCIAL AND ENVIRONMENTAL REPORT 2019

Revive wordt deze maand 11 jaar en dat is het perfecte moment om ons Social and Environmental Impact Report van 2019 voor te stellen. Sinds 2009 kan Revive de herbestemming van reeds 1.000.000m2 brownfields op haar palmares zetten. Sommige van die brownfields zijn...

lees meer