Kazerne Dossin (museum)

Goswin de Stassartstraat 153   B-2800 Mechelen

Kazerne Dossin is naast een Museum ook een Memoriaal en Documentatiecentrum over Holocaust en Mensenrechten. De combinatie van het historische verhaal van de Holocaust in België met het thema mensenrechten maakt van Kazerne Dossin des te meer een uniek project.

www.kazernedossin.eu

Cultuurcentrum Mechelen

Minderbroedersgang 5, 2800 Mechelen

Op deze locatie bevond zich vroeger het Minderbroederklooster maar vandaag de dag kan je hier een ruim aanbod terugvinden zoals muziek, komedie, literatuur en podiumkunsten.

www.cultuurcentrummechelen.be

Schaatsbaan

Spuibeekstraat 1, 2800 Mechelen

De nieuwe overdekte ijspiste van Mechelen heeft een oppervlakte van maar liefst 3800m2. Wie zijn techniek wil bijschaven kan hier schaatslessen volgen maar er is ook een ijshockeyclub. Het ijs wordt gekoeld door CO2 uit de lucht te halen en daardoor is de piste qua techniek een van de modernste ijspistes van Europa.

www.iscm.be

De Nekker

Nekkerspoel-Borcht 19, 2800 Mechelen

Provinciaal Sport- en Recreatiecentrum omvat 65ha groen en water. De zwemzone met strand, speeltuinen, apart speelvijver met waterglijbaan, vlotten, slingertouwen en spuitfiguren zijn enorm populair. Je kan er ook terecht voor uitgebreide in- en outdoor sportaccomocatie.

www.denekker.be

Vrijbroekspark

Ridder Dessainlaan 65, 2800 Mechelen

Provinciaal Groendomein Vrijbroekpark valt in de smaak bij alle leeftijden. Ja kan er genieten van een verfrissende wandelig, fietstocht of roeitochtje. Er is ook een speeltuin voor de jongsten, een brasserie en ruime, gratis parking.

Brouwerij Het Anker

Guido Gezellelaan 49, 2800 Mechelen

Brouwerij het Anker is een familiebrouwerij die al 5 generaties lang bier brouwt in het Groot Begijnhof. Je vindt hier ook een brasserie en hotel terug die een totaalbeleving aanbieden.

www.hetanker.be

Funky Jungle

Onder-Den-Toren 7, 2800 Mechelen

Vegetarisch restaurant & cocktails in hartje Mechelen. Een waar paradijs voor wie vers, gezond en smakelijk wil eten en/of drinken.

www.funkyjungle.be

Bar Popular

Vismarkt 1, 2800 Mechelen

Een bruine kroeg in een latin jasje op een van de gezelligste pleintjes van Mechelen.

Il Cardinale

Sint-Romboutskerkhof 1

Burgerbar in een hip kader in het centrum van Mechelen. Dankzij de conceptuele setting waan je je hier ook in burger heaven.

www.ilcardinale.be